Onze Honden

Cindy is een levendige charmante dame. Ze is dol op speuren en zoekspelletjes. Eten is haar passie, ze doet alles voor eten. Het is een hele aanwezige hond en ze wil roedelbeheerder zijn. Cindy is een mooie, kleine teef. Ze is een echte Flatcoat met een Flatcoat vacht.

Angel is een rustige, lieve, stoere teef. Ze houdt van veel aandacht doet jachttraining bij KNJV bij Utrechtse Heuvelrug. Ze loopt altijd met een botje in haar bek als mensen binnen komen om te laten zien wat ze heeft. Angel is een mooie teef en houdt van water, apporteren en rennen. Zo groot als ze is, maar ze wil het liefst bij je op schoot.

Sterre is een levendige, lieve, stoere teef. Ze houdt van rennen spelen en vooral jachttraining. Ze is goede moeder. Ze is erg aanhankelijk, waardoor ze makkelijk leert.

Over het ras

De Flatcoated Retriever is een uit Engeland afkomstige, middelgrote jachthond in de kleuren zwart of lever (bruin). Ze hebben een slim, actief, temperamentvol en ondeugend karakter en zijn over het algemeen erg zachtaardig. Ze zijn laat volwassen en blijven vaak tot op oudere leeftijd actief. Flatcoats zijn mensgericht, wat zich uit door de hele dag achter je aan te lopen, zeker als pup kunnen ze je volgen tot in het toilet! Ze vinden het helemaal geweldig om voor hun baas te werken en gaan eeuwig kwispelend door het leven! Ook zijn ze graag buiten, maar omdat ze zo graag bij de mens zijn, zijn deze minder geschikt om (alleen) buiten in een kennel te houden. Ze kunnen zich eenzaam voelen en uiten in geblaf.
Door deze karaktereigenschappen hebben ze, als volwassen hond, veel behoefte aan beweging. Naast de dagelijkse 4x per dag uitlaatronde van minimaal 20 minuten hebben ze ook minstens 1 uur vrije beweging per dag nodig. Aangezien ze erg slim zijn, zijn ze ook “geestelijke bezigheden”in de vorm van b.v. gehoorzaamheidstraining, jachthondentraining, behendigheid enz. echt aan te raden! Mits voldoende beweging en geestelijke bezigheden is de Flatcoat een prettige hond in huis. Als pup is een puppycursus erg aan te bevelen om een goede start te maken met de opvoeding. Vanzelfsprekend moet tijdens de opgroei van een pup een aangepast “bewegingsschema”worden gehanteerd om de botten en spieren van de opgroeiende pup niet te overbelasten.
Flatcoats hebben dus een erg actieve startactie, dat wil zeggen “de start is altijd in beweging”. Deze kwispelmachine kan ervoor zorgen dat er heel wat ongelukjes gebeuren. Heel wat serviesgoed is al door menige huiskamers gevlogen! Verder zijn ze gek op likken (met name in het gezicht) dit is ze niet of nauwelijks af te leren! Als u daar niet van houdt, dan kunt u beter geen Flatcoat nemen.
Ook houden de meeste Flatcoats erg van water en alles wat er enigszins op lijkt (vieze moddersloten, modderplassen enz.), ze laten vaak geen kans onbenut om erin te duiken!
Omdat de Flatcoat is gefokt als apporteerhond (retrieven = terugbrengen) hebben ze graag iets in de bek. Als er geen speeltje voorhanden zijn kunnen ze bijvoorbeeld met de kussens van de bank in het rond gaan lopen. Het zijn absoluut geen waakhonden, ze kunnen wel blaffen maar wijzen “inbrekers” bij wijze van spreken wel even de weg.
Deze aanhankelijke, zachtaardige, actieve hond met veel “wil to please” is erg geschikt voor mensen en gezinnen, die graag iets met de hond willen ondernemen en hier ook dagelijks voldoende tijd aan kunnen en willen besteden.

Over onze honden

Cindy

Moeder: Question Flight Just Joey

Vader: Swallowflight Jolly Joker

Question Flight Lucky Lucile
(Cindy)

Geboortedatum: 11-4-2011

NHSB: 2835267

Bekijk de stamboom en foto’s

Gezondheidsonderzoeken:

Patella vrij op 11-11-2012

HD-A op 5-12-2013

Showresultaten:

Bleiswijk 5-11-2015 Uitmuntend 3
Cuijk 18-12-2015 Zeer Goed
Landen Belgie 17-12-2016 Zeer Goed

Angel

Moeder: Question Flight Lucky Lucile “Cindy”

Vader: Seaheart New Moon UK “Luke”.

Angel

Geboortedatum 19-1-2015

NHSB: 2992096

Bekijk de stamboom Angel en foto’s

Gezondheidsonderzoeken:

Patella vrij op 20-11-2016

HD-B op 5-4-2017

Showresultaten:

Bleiswijk 7-11-2017 Zeer goed
Cuijk 18-12-2017 Zeer goed
Landen Belgie 17-12-2017 Zeer goed
Schaal der Kempen Belgie 25-2-2017 Uitmuntend 2

Sterre

Moeder: Question Flight Lycky Lucile

Vader: Just the way You are

BlackZorro Ariël Dreaming Beauty
(Sterre)

Geboortedatum: 10-12-2018

NHSB: 3142843

Bekijk de stamboom en foto’s

Gezondheidsonderzoeken:

Patella vrij op 22-10-2020

HD-A op 22-10-2020
ED-vrij op 22-10-2020

Showresultaten:

KCM Nieuwegein 2019 2e plaats
Putten 13-9-2020 CD-C

Sterre