Over ons

Mijn naam is Carla Jansen, ik ben geboren in 1962 in Rotterdam. Naast mijn liefde voor Flatoated Retrievers ben ik een trotse moeder en oma, waar ik ook veel tijd aan besteed.
Van kinds af aan ben ik erg gek op honden. Op mijn 20e heb ik een aantal jaren in Engeland gewoond en hier ook mijn eerste hond genomen, een bruine Labrador. Weer terug in Nederland, kreeg ik 2 kinderen en een hond, een zwarte schotse collie (Lassie). Deze reu is 10 jaar geworden en hebben we helaas in moeten laten slapen. Een aantal jaren later kwamen we in aanraking met iemand die een Flatcoated Retriever had. We besloten om toch weer een hond te nemen. Het ras beviel me gelijk, het zachte karakter van een retriever, vrolijk en speels. Hoe oud ze ook zijn ze blijven altijd jeugdig. Helaas is deze Flatcoat slechts 5 jaar geworden en overleed aan botkanker. Geen honden meer voor mij was mijn gedachte toen. Maar als je eenmaal een Flatje hebt gehad, dan wil je niet meer anders. Mijn liefde voor Flatcoated Retrievers bleef, lekker in het water ravotten en in het bos spelen, je maatje.
We kregen een teefje bij fokker Marjo Hahne, Question Flight Lucky Lucille (Cindy). We zijn dolblij met haar. Ze heeft een moeizame start gehad, maar ze heeft alles goed opgepikt. Ze vindt speuren helemaal het einde en ze heeft er ook een neus voor.
Toen Cindy 3 jaar was, zijn we opzoek gegaan een dekreu voor Cindy. De wens voor een tweede teefje was namelijk erg groot. De dekreu Seaheart New Moon (Luke) hebben we gevonden bij Marianne Voorneveld. Uit dit nest hebben we een teefje gehouden: Angel.